.

Blogs


Terug naar overzicht

28-07-2023

Het Belang van Deskundigheid in de Ondernemingsraad: Inzetten voor Effectieve Medezeggenschap!

Als leden van de ondernemingsraad (OR) hebben jullie de belangrijke taak om de belangen van de werknemers binnen jullie organisatie te behartigen. Een van de essentiële plichten die jullie hebben, is het streven naar Deskundigheid. In dit blog zullen we het belang van Deskundigheid benadrukken en bespreken hoe jullie als OR-leden jullie kennis en vaardigheden kunnen vergroten om effectieve medezeggenschap te waarborgen.

Wat is Deskundigheid?

Deskundigheid houdt in dat jullie als OR-leden beschikken over de juiste kennis, vaardigheden en competenties om jullie taken en verantwoordelijkheden goed uit te voeren. Dit omvat het begrijpen van relevante wet- en regelgeving, bedrijfsprocessen en strategieën.

Waarom is Deskundigheid belangrijk?

Deskundigheid is van vitaal belang omdat het de effectiviteit van de ondernemingsraad vergroot. Met de juiste kennis kunnen jullie als OR-leden beter inzicht krijgen in de besluitvormingsprocessen binnen de organisatie en kunnen jullie weloverwogen standpunten innemen en adviezen uitbrengen.

Hoe kunnen jullie Deskundigheid vergroten?

Educatie en training: Neem deel aan educatieve programma's en trainingen over medezeggenschap, arbeidsrecht, bedrijfskunde en andere relevante onderwerpen.

Specialisatie: Overweeg om je te specialiseren in specifieke gebieden, zoals arbeidsvoorwaarden, gezondheid en veiligheid, of duurzaamheid.

Samenwerken met experts: Werk samen met externe experts of interne specialisten om jullie kennis te vergroten en beter geïnformeerd te zijn.

Kennisdeling: Deel kennis en ervaringen met andere OR-leden om van elkaar te leren en de deskundigheid van de gehele OR te versterken.

Netwerken: Maak gebruik van netwerken om in contact te komen met andere ondernemingsraden en professionals in het vakgebied.

Met de nodige deskundigheid kunnen jullie als OR-leden effectief optreden als vertegenwoordigers van de werknemers en een positieve bijdrage leveren aan de organisatie.

WORkshop voor ondernemingsraden

Voor ondernemingsraden heeft Ovis advocatuur samen met Cindy Doesburg van Doesburg Coaching een WORkshop gemaakt. Waarbij wij de juridische kennis die de OR-leden nodig hebben combineren met een training in intervisie. Omdat de ondernemer op basis van de wet verplicht is om de leden van de OR in de gelegenheid te stellen scholing en training te volgen kan deze WORkshop veelal gevolgd worden op kosten van de ondernemer. Neem contact met ons op, via info@ovis-advocatuur.nl, indien je gebruik wilt maken van deze WORkshop of indien je hier meer informatie over wilt.



Terug naar overzicht



E-mailen
Bellen